Biblioteca

HORARI I CONTACTE

L’horari de la biblioteca és:

De dilluns a divendres: de 8 h. a 14h. i de 16h. a 20h.

Correu electrònic: biblioteca@seu-durgell.uned.es

ACCEDIR AL CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA

Biblioteca

GUIES D’INFORMACIÓ DE LA BIBLIOTECA UNED

+info

BIBLIOTECA DIGITAL DEL CENTRE ASSOCIAT  

De la Regencia de Urgel al boom turístico (1822-1972). Siglo y medio de historia y literatura en torno a la Seu d'Urgell

De la Regencia de Urgel al boom turístico és un llibre on es rememoren fets històrics fonamentals que van passar a La Seu d’Urgell i al seu entorn a l’època contemporània – destacant la constitució i fracàs de la Regencia de Urgel i la Tercera Guerra Carlista-, i on es reconstrueix la imatge que ofereixen la ciutat i la comarca alguns viatgers que les van visitar durant els segles IXI i XX, o escriptors coneguts, com Benito Pérez Galdós, Julián Marías o Josep Maria Espinàs.

Javier Salazar Rincón ha estat catedràtic de llengua i literatura espanyola a l’IES Joan Brudieu, i professor-tutor al Centre Associat de la UNED de La Seu d’Urgell des de la seva fundació fins el 2018. A més del llibre que aquí oferim, com a investigador ha publicat varis articles de la seva especialitat, i llibres dedicats a la vida i l’obra de Cervantes, -Fray Luis de León y Cervantes (1980), El mundo social del Quijote (1986) y El escritor y su entorno. Cervantes y la corte de Valladolid en 1605 (2006)- i a la poesia i el teatre de García Lorca -Por un anfibio sendero (1998) y Rosas y mirtos de Luna (1999)-. Ha rebut el premi Rivadeneira de la Real Academia Española i el premi Fay Luis de León de la Junta de Castilla y León.