La nostra història

A principi dels anys 80, un grup d’estudiants de l’Alt Urgell i del Principat d’Andorra que es desplaçaven al Centre Associat de la UNED de Cervera van impulsar la idea de crear un centre transfronterer amb la vocació d’atendre les necessitats formatives universitàries del territori dels Pirineus.

Després de diverses converses i, amb la col·laboració activa de la mateixa UNED i d’altres institucions implicades, tant del Principat d’Andorra com de la comarca de l’Alt Urgell, el 10 d’octubre de 1984 es va signar el conveni de creació del Centre Associat de la UNED de La Seu d’Urgell.

El Consorci creat mitjançant l’esmentat conveni està dirigit per una Junta Rectora que és el seu màxim òrgan de govern i representació.

La composició d'aquesta Junta Rectora és molt singular puix reflecteix aquest esperit transfronterer tenint en compte que estan representades les institucions següents: UNED (seu central), Govern d’Andorra, Diputació de Lleida, Ajuntament de La Seu d’Urgell i Ambaixada d’Espanya a Andorra.

Gràcies a les aportacions econòmiques de les mencionades Institucions, el nostre Centre ha anant creixent en titulacions, serveis i estudiants i ha contribuït a apropar la formació superior i universitària a la Comarca de l’Alt Urgell i del Principat d’Andorra.

És actualment un centre universitari de referència en l’educació a distància que ofereix un ampli recolzament acadèmic i de serveis que precisen els seus estudiants així com una diversificada programació d’activitats culturals i formatives per a tots els ciutadans dels Pirineus.